Фото: Національна поліція України

В Україні підробляли популярний напій: де його продавали

В Одесі працівники Національної поліції затримали місцевого жителя, який підозрюється в організації нелегального виробництва кави. Продукцію виготовляли в антисанітарних умовах під виглядом популярних торговельних марок.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, вартість вилученого у ході обшуків майна становить близько 1,6 мільйона гривень.

"Встановлено, що чоловік облаштував приміщення, де в антисанітарних умовах фасував кавову сировину в упаковки з айдентикою світових брендів. При цьому жодних договорів, дозвільних документів та ліцензій на використання популярних торговельних марок "бізнесмен" не мав", — наголосили в поліції.

Підпільне виробництво кави

Підпільне виробництво кави

Фото: Національна поліція України

Чоловік в Інтернеті розповсюджував власну продукцію під виглядом оригінальної. Продавав він її гуртовими та роздрібними партіями, а також у місцевих торгових точках та ринках регіону. Поліція провела чотири обшуки в помешканні та на місці діяльності одесита.

"Вилучено майже 700 кілограмів кавових зерен та розчинної кави, пристрої для фасування й пакування кавової продукції, полімерні пакети різних об’ємів, кошти, отримані від незаконної діяльності тощо", — додали правоохоронці.

Підпільне виробництво кави

Підпільне виробництво кави

Фото: Національна поліція України

Наразі триває досудове розслідування щодо незаконного використання знака для товарів і послуг, що завдало матеріальної шкоди в особливо великому розмірі (ч. 3 ст. 229 Кримінального кодексу України). Водночас правоохоронці встановлюють коло причетних до злочину осіб.

Нагадаємо, раніше на Одещині Служба безпеки України та Національна поліція затримали мера Білгород-Дністровського Віталія Граждана, який займався рекетом в області. Таким чином нейтралізовано злочинне угруповання, яке тероризувало мешканців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 05.08.2024 02:25