Затримання міського голови Білгород-Дністровського. Джерело: СБУ

Мер-рекетир: на Одещині затримали міського голову Білгород-Дністровського Граждана (фото)

Служба безпеки України та Національна поліція затримали мера Білгород-Дністровського Віталія Граждана, який займався рекетом на Одещині. Таким чином нейтралізовано злочинне угруповання, яке тероризувало мешканців.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Банду очолював голова міськради одного з портових міст регіону", — йдеться в повідомленні.

У СБУ не називають ім’я затриманого, але місцеві інформаційні ресурси стверджують, що це міський голова Білгород-Дністровського Віталій Граждан.

Слідство встановило, що фігуранти намагалися незаконно заволодіти місцевою базою відпочинку, яка розташована на узбережжі Чорного моря.

"Для цього учасники угруповання силою змусили власницю рекреаційного об’єкта відмовитися від 50% корпоративних прав на нього. Після цього вони призначили на базу відпочинку "свого" директора, який розпочав шукати покупців на цей комплекс. Коли покупці знайшлися, учасники злочинного угруповання збиралися "віджати" у власниці решту 50% корпоративних прав", — розкрили схему в СБУ.

Там додали, що для реалізації оборудки мер залучив знайомого адвоката, а також підконтрольних реєстраторів та нотаріусів. Саме вони мали переоформити "віджату" турбазу на потенційних покупців.

Правоохоронці затримали очільника злочинного угруповання — мера — на гарячому, коли той отримував 30 тисяч доларів США завдатку від покупців турбази.

На підставі отриманих доказів затриманому чиновнику повідомлено про підозру за організацію вимагання передачі права на майно з погрозою насильства над потерпілим, вчинене за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану. Розв’язується питання щодо виду запобіжного заходу.

"Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх учасників злочинної групи. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна", — підсумували в Службі безпеки України.

Нагадаємо, нещодавно Служба безпеки України повідомила про підозру пастору-агенту Федеральної служби безпеки Росії, який завербував своїх синів для роботи на користь країни-агресора. Чоловіки шпигували за підрозділами Збройних сил у Донецькій і Тернопільській областях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.07.2024 11:40