Фото: УНІАН

В Україні планують підвищити акцизи на пальне: деталі

В Україні планують підвищити акцизи на пальне. Впровадження змін дасть змогу забезпечити додаткові надходження до держбюджету.

Про це повідомив народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк.

"Кабмін на своєму засіданні схвалив законопроект, яким підвищується акциз на паливо", — написав він у Telegram.

Нардеп наголосив, що це лише законопроект.

"Після цього він ще має пройти парламент", — зазначив Железняк.

Фото: Мінфін

Фото: Мінфін

У Міністерстві фінансів Україні зазначили, що перегляд акцизів обумовлено необхідністю наближення національного законодавства до законодавства Європейського Союзу, що є наразі актуальним з огляду на отримання Україною статусу країни-кандидата на членство у ЄС. 

Також впровадження положень законопроекту дасть змогу забезпечити додаткові надходження до держбюджету у другому півріччі 2024 року на 1,6 мільярда гривень у середньому за місяць. З них 1,3 мільярда гривень від акцизного податку та 292 мільйона гривень від податку на додану вартість.

"Це важливо для підтримки безпеки країни, адже всі власні  надходження  спрямовуються на сектор безпеки та оборони", — зазначили в відомстві.

Нагадаємо, 19 березня Кабінет міністрів зареєстрував у Верховній Раді проект закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок акцизного податку на тютюнові вироби" (№11090).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 22.03.2024 18:28