Фото: apostrophe.ua

В Україні пройдуть сильні грози: в яких областях очікувати негоду

У понеділок, 22 травня, в Україні пройдуть дощі з грозами. Стовпчики термометрів в окремих регіонах покажуть до +23ºC.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Синоптики прогнозують, що 22 травня рясні, але короткочасні дощі накриють південні, східні та частину центральних областей України. Місцями пройдуть грози.

На решті території опадів не передбачається. Вітер північно-східний та східний, 5-10 м/с.

Стовпчики термометрів вдень покажуть +18…+23ºC, а вночі у середньому +9…+14ºC. На заході, півночі та у Вінницькій області вночі прогнозується лише +6…+11ºC.

Фото: Укргідрометцентр

Погода у столиці

У понеділок у Києві буде хмарна погода з проясненнями. Синоптики запевняють, що в українській столиці буде сухо, опадів не очікується.

Температура повітря вдень буде +21…+23ºC, а вночі близько +10ºC.

Нагадаємо, за даними Укргідрометцентру, у травні цього року погода не обіцяє температурних аномалій. В останній місяць весни вона буде в межах кліматичної норми. Середня місячна кількість опадів в травні складає 22-60 мм, у західних, Вінницькій областях та горах Криму 62-81 мм, в Карпатах та на Прикарпатті 85-148 мм. Середня температура в останній місяць весни очікується на рівні +14...+18°C, а в горах — в діапазоні від +10°C до +13°C, що близько до кліматичної норми.

Водночас у травні прогнозується чимало магнітних бур. Раніше ми писали, коли їх очікувати та як вони впливають на самопочуття.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 22.05.2023 09:12