Фото ілюстративне зі соцмереж

В Україні скасували екстрені відключення світла: яка ситуація в енергетиці

У неділю, 2 червня, в Україні скасували екстрені відключення світла, які ввели зранку. Щоправда, ввечері на території всієї країни очікуються графіки стабілізаційних відключень.

Про це повідомили в ДТЕК і "Укренерго".

У ДТЕК зазначили, що для Києва й області, а також в Одеській, Донецькій і Дніпропетровській областях скасували аварійні відключення.

"Ситуація в енергосистемі залишається складною. Енергетики продовжують ліквідовувати наслідки вчорашньої атаки", — додали в ДТЕК.

В "Укренерго" підтвердили, що всіх регіонах скасовано екстрені обмеження.

При цьому в Україні сьогодні будуть діяти графіки стабілізаційних відключень у період з 18:00 до 24:00.

Скасування екстрених відключень

Інфографіка: "Укренерго"

Як відомо, навесні російські окупанти розпочали знову обстрілювати енергетику України, внаслідок чого зруйновано або значно пошкоджено розподільчі мережі, ТЕС та ТЕЦ.

Зокрема, 1 червня, росіяни знову атакували українську енергетику. У п'яти областях пошкоджені енергетичні об'єкти. Рашисти обстріляли дві ТЕС і дві ГЕС. Під удар потрапила найбільша в Україні гідроелектростанція — ДніпроГЕС у Запоріжжі. На тлі масштабних пошкоджень в Україні періодично вводяться відключення світла.

Нагадаємо, раніше прес-служба Київської міської військової адміністрації повідомила, що з неділі, 2 червня, в Києві запровадили довші графіки відключення електроенергії, ніж планували раніше. Київська влада закликала містян економити електроенергію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.06.2024 12:45