Фото: uainfo

В Україні стартувала робота місії МВФ: чого очікувати

У неділю, 13 лютого, в Україну прибула місія Міжнародного валютного фонду. Наразі МВФ вивчає можливість виділення Україні кількарічного пакета допомоги.

Про це повідомив постійний представник МВФ в Україні Ваграм Степанян, передає "Радіо Свобода".

"Місія МВФ на чолі з Гевіном Греєм розпочинає сьогодні дискусії з представниками влади України з метою підготовки до перегляду Моніторингової програми за участю Ради директорів", — розповів Степанян.

Зауважимо, що у січні видання Bloomberg із посиланням на власні джерела повідомляло, що МВФ вивчає можливість виділення Україні кількарічного пакета допомоги на загальну суму $16 млрд, щоб покрити потреби країни й посприяти збільшенню іншого міжнародного фінансування.

Зазначається, що вже у перший рік дії нової програми Україна може отримати від 5 до 7 мільярдів доларів. Перший транш може надійти в квітні 2023 року.

Проте, затвердження програми можливе лише після виконання кількох умов. Серед таких умов — погодження держав "Групи семи" та інших донорів і кредиторів України. Також сам МВФ має змінити свої правила надання позик країнам у стані війни. Крім того, Україна має взяти на себе зобовʼязання щодо втілення певних узгоджених із фондом реформ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна не зможе функціонувати без фінансової допомоги міжнародних партнерів. Наша країна потребує близько трьох мільярдів доларів фінансування щомісяця.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 13.02.2023 15:17