Фото: ДБР

В Україні судитимуть зрадника, який очолив "дорожню поліцію" в окупованому Бердянську (фото)

Працівники ДБР завершили розслідування щодо колишнього правоохоронця, який нині очолює "дорожню поліцію" захопленого окупантами БердянськаОбвинувальний акт скерували до суду.

Про це повідомили в прес-службі ДБР.

Так, після окупації курортного міста чоловік відмовився від передислокації та добровільно став служити ворогу. За допомогу в організації роботи незаконно створеної "народной милиции" зрадник отримав керівну посаду "начальника Отдела ГИБДД УВД по городу Бердянску и Бердянскому району".

Встановлено, що він заохочував та схиляв колишніх товаришів по службі до співпраці з ворогом. Сам чоловік досі служить окупантам і патрулює вулиці міста від імені фейкової влади. Він штрафує бердянців за законами РФ та поповнює казну окупантів.

Відомо, що він також бере участь у пропагандистських кампаніях. Зокрема, ретранслює кремлівські наративи про "великую русь".

Колишній правоохоронець обвинувачується у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Йому загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, нещодавно СБУ затримала інспектора Чернігівського прикордонного загону, який намагався передати ФСБ Росії інформацію про північні кордони України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.03.2023 11:45