Фото: СБУ

Прикордонник намагався передати ворогу інформацію про північні кордони: СБУ затримала зрадника

Прикордонник, який намагався передати ФСБ Росії інформацію про північні кордони України, був затриманий Службою безпеки нашої держави. Ворожого агента викрили у ході спецоперації у Чернігівській області.

Про це повідомляється у Telegram Служби безпеки України.

Зазначається, що зрадником виявився інспектор Чернігівського прикордонного загону.

"Ще до початку повномасштабного вторгнення посадовець був завербований кадровим співробітником ФСБ. Після 24 лютого минулого року ворог "активував" свого поплічника для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України в умовах війни", — пише прес-служба відомства.

Прикордонника цікавили бойові розпорядження та план заходів щодо інженерно-технічного облаштування держаного кордону у межах Чернігівської області. Агент планував сфотографувати й надіслати ці дані представнику з ФСБ.

"Розвідінформація потрібна була окупантам для підготовки та проведення серії диверсій у прикордонних районах на півночі України. Однак співробітники СБУ спрацювали на випередження - своєчасно викрили зрадника і затримали його на спробі передачі інформації з обмеженим доступом агресору", — додає СБУ.

Нагадаємо, президент "Мотор Січі" В'ячеслав Богуслаєв блокував постачання бойового гелікоптера для розвідки Міноборони у квітні 2022 року. Контррозвідка та слідчі Служби безпеки викрили нові факти злочинної діяльності очільника підприємства, який підозрюється в роботі на агресора.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.03.2023 16:43