Фото: nostalji102fm.com

В Україні суттєво подорожчають цигарки: названо причину

В Україні різко підвищаться ціни на цигарки. Очікується, що тютюнові вироби подорожчають приблизно на 14 гривень за пачку.

Про це повідомляє  Dailylviv.com.

Очільник Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев запевняє, що подорожчання акцизу на цигарки відбувається поетапно та триватиме до 2025-го року. Кожного року акциз дорожчатиме на 20%.

Після подорожчання вартість пачки цигарок середнього цінового сегмента коштуватиме близько 84 гривень, а преміум — понад 92 гривні. 

Поки що курці не відчули подорожчання сигарет з 1 січня, оскільки наприкінці року ритейлери зробили запас товару за нижчими цінами. Однак у лютому й березні здорожчання неминуче.

Пачка цигарок українського виробництва в середньому коштує 64,06 грн. Вироби середньої цінової категорії коштуватимуть 69,9 грн, а преміум - 82,61 грн за пачку.

А до 2025 року пачка найдешевших сигарет подорожчає до 101 грн.

Нагадаємо, влада може ввести заборону на купівлю сигарет, алкоголю та інших підакцизних товарів за готівку. У такий спосіб акцизний податок може стати одним із компенсаторів для майбутньої податкової реформи, яку просуває Офіс президента.

Суспільство, 28.01.2023 16:01