Фото: соцмережі

В Україні вдруге за день масштабна повітряна тривога

У п'ятницю, 25 серпня, по всій Україні вже вдруге оголошено повітряну тривогу. Громадянам необхідно пройти до укриття цивільного захисту.

За даними Повітряних сил, небезпека пов'язана зі злетом російського винищувача МіГ-31К, який є потенційним носієм "Кинджалів".

"Ракетна небезпека по всій території України пов’язана з активністю МіГ-31К в повітряному просторі РФ", — йдеться у повідомленні військових.

Мапа з сайту alerts.in.ua

Чому в Україні почастішали повітряні тривоги?

Раніше речник Повітряних сил Юрій Ігнат повідомляв, що збільшення кількості оголошень про повітряну тривогу пов'язано з інтенсивними бойовими діями на землі. 

"Відповідно, росіяни підіймають авіацію — і штурмову, і винищувачі, які працюють постійно в небі", — зазначав він.

Водночас у Головному управлінні розвідки наголошували, що росіяни можуть змінювати пріоритет цілей залежно від ситуації на передовій. З приводу ракетного потенціалу Росії у ГУР кажуть, що під час повномасштабної війни армія РФ використала значну кількість снарядів, обстрілюючи територію України. Однак загроза масованих ударів зберігається, тим паче окупанти налагодили виробництво ракет.

Нагадаємо, у ніч на 25 серпня російські загарбники завдали удару ракетами повітряного та морського базування з акваторій Чорного та Азовського морів по Україні. Ворог випустив п'ять цілей, які Силам протиповітряної оборони України вдалося знищити. Росіяни випустили у напрямку південних областей із літаків Су-34 дві керовані авіаційні ракети Х-59 з Чорного моря та дві крилаті ракети "Калібр" із малого ракетного корабля з Азовського моря. Також українські захисники зафіксували пуск одного ударного БпЛА типу "Шахед" з напрямку Приморсько-Ахтарськ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.08.2023 18:08