Колаж: TrueUA

В Україні вдруге за вечір оголошували масштабну повітряну тривогу: в Києві пролунали вибухи

У середу, 17 липня, ввечері на території всієї України оголошували масштабну повітряну тривогу через ракетну небезпеку з боку країни-агресорки. Це відбулося вже вдруге впродовж декількох годин.

Про загрозу попереджала прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

"Увага! Вся Україна — ракетна небезпека! Зафіксовано зліт МіГ-31К з аеродрому "Саваслейка (Нижньогородська область)", — попереджали українські військові.

Перед цим столиці України загрожували БпЛА, які летіли до Києва зі східного боку. Також у Повітряних силах інформували, що ворожі безпілотними перебували на межі Харківської та Дніпропетровської областей і тримали курс південний до Дніпра, а також у напрямку Павлограда Дніпропетровської області.

Моніторингові канали стверджували, що таким чином тривало тренування російських винищувачів, прогнозуючи, що воно відбуватиметься приблизно до 23:40-23:50.

Мапа повітряних тривог

Мапа зі сайту alerts.in.ua

Вибухи в Києві

Тим часом у Києві відбулося падіння уламків рашистського дрона, що підтвердила й міська влада.

"У Дарницькому районі, за попередньою інформацією, загоряння між житловим будинком і навчальним закладом. Підрозділи прямують на місце", — написав у своїх соціальних мережах міський голова Києва Віталій Кличко.

Перед тим він повідомив про роботу протиповітряної оборони на лівому березі столиці.

У Київській міській військовій адміністрації повідомили, що внаслідок повітряної атаки на Київ в Дарницькому районі, попередньо, зафіксовано падіння уламків. Інформація щодо можливих руйнувань чи потерпілих уточнюється.

Варто зазначити, що в Україні суворо заборонено знімати та публікувати роботу протиповітряної оборони та наслідки ракетних ударів. Також мешканців областей, де оголошено тривогу, просили зберігати спокій та у разі загрози пройти в укриття.

Відбій повітряної тривоги на більшій частині України оголосили о 23:35.

Нагадаємо, що 8 липня російські окупанти завдали масованого удару по Україні. Для цього вони застосували ракети повітряного, морського та наземного базування. Близько 10:00 ворог завдав комбінованого ракетного удару по Україні. Всього, за попередніми даними, рашисти випустили по нашій країні 38 ракет різних типів. Сили оборони України знищили 30 із них.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.07.2024 23:30