В Україні відбулись переговори зі спеціальним представником ЄС із прав людини

25 ЖОВТНЯ 2021 13:17

Міністр юстиції України Денис Малюська провів переговори з представником ЄС із прав людини Імоном Гілмором. Міністр юстиції України Денис Малюська подякував ЄС у особі пана Гілмора за допомогу у проведенні судової реформи та зазначив про прийняття декількох важливих законів у сфері захисту прав людини. Гілмор зазначив, що питання забезпечення прав людини в Україні наразі перебуває під тиском через агресію з боку Російської Федерації, коронавірусну кризу у світі та в силу інших обставин.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на Міністрество юстиції.

«Під час зустрічі зі Спеціальним представником ЄС із прав людини Імоном Гілмором Міністр юстиції України Денис Малюська зазначив, що питання забезпечення прав людини в Україні наразі перебуває під тиском через агресію з боку Російської Федерації, коронавірусну кризу у світі та в силу інших обставин. Тому, висловив вдячність за постійну підтримку нашої держави у проведенні реформ, боротьбі за дотримання прав українських громадян у окупованому Криму та на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

У свою чергу, Імон Гілмор зауважив, що права людини є важливою складовою діалогу ЄС із Україною. Відзначив також позитивні зрушення нашої держави у судовій реформі та протидії тортурам. Разом із тим, звернув увагу на проблему переповненості тюрем.

Міністр юстиції України Денис Малюська подякував ЄС у особі пана Гілмора за допомогу у проведенні судової реформи та зазначив про прийняття декількох важливих законів у сфері захисту прав людини», - йдеться в повідомленні.

«Ми маємо «дороговказ» на найближчі роки щодо нашої діяльності у цій сфері – Національну стратегію з прав людини, затверджену Президентом України, та План дій Уряду щодо її реалізації. Крім того, ми підготували різні кейси до Європейського Суду з прав людини проти Російської Федерації щодо вбивств на Донбасі та у Криму, при чому не тільки українців, але й громадян інших країн. Що ж до перенаповнення в’язниць – ця проблема не розглядалась в Україні близько 30 років. Нині ж ми намагаємось обмежити кількість в’язнів в установах виконання покарань відповідно до європейської конвенцій з захисту прав людини», – зауважив Денис Малюська.

Фото Міністерства.

Також читайте: Переворот у Судані: що відомо

Суспільство, 25.10.2021 13:17