На фото Михайло Шелков. Джерело: росЗМІ

В Україні вперше продають конфісковану у російського олігарха компанію

Фонд державного майна України виставив на аукціон ТОВ "Інвестагро". Конфіскована державою компанія належала громадянину Російської Федерації Михайлу Шелкову.

Про це повідомляє прес-служба ФДМУ.

Фонд держмайна оголосив старт приватизації активів, стягнутих у російських олігархів.

"10 серпня ФДМУ проведе на Prozorro відкриті торги з продажу аграрної компанії "Інвестагро", яка раніше належала російському мільярдеру, акціонеру титанової корпорації ВСМПО-Авісма Михайлу Шелкову", — йдеться в повідомленні.

За підсумками 2022 року "Інвестагро" отримала 3,7 мільйонів гривень чистого прибутку, у першому півріччі 2023 року — сім мільйонів гривень збитку.

"Поточна кредиторська заборгованість підприємства становить 17,2 мільйонів гривень. У власності компанії перебувають 25 об'єктів нерухомого майна та 12 транспортних засобів. В оренді — 204 земельні ділянки загальною площею майже 1,32 тисяч гектарів", — повідомля ФДМУ.

Стартова ціна лоту становить 55 мільйонів гривень. Гарантійний внесок для участі у торгах — 11 мільйонів гривень.

Нагадаємо, в травні повідомлялося, що Сполучені Штати Америки вперше передадуть Україні конфісковані російські активи. Йдеться про статки російського олігарха Костянтина Малофєєва. Мін'юст США торік звинуватив російського олігарха у порушенні санкцій, введених проти Росії після її вторгнення в Україну. Зокрема, було вказано, що він фінансував росіян, які просувають сепаратизм у Криму. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 11.07.2023 19:51