Фото: "РИА Новости"

США вперше передадуть Україні конфісковані кошти російського олігарха

Сполучені Штати Америки вперше передадуть Україні конфісковані російські активи. Йдеться про статки російського олігарха Костянтина Малофєєва. 

Про це повідомив генеральний прокурор США Меррік Гарланд, який, власне, і санкціонував передачу активів, пише Reuters.

Він зазначив, що Мін'юст США торік звинуватив Малофєєва у порушенні санкцій, введених проти Росії після її вторгнення в Україну. Зокрема, було вказано, що він фінансував росіян, які просувають сепаратизм у Криму. Тоді ж, за словами Гарланда, було оголошено про "конфіскацію мільйонів доларів з рахунку у фінансовій установі США, пов'язаній із порушеннями Малофеєвим санкцій".

У лютому Гарланд заявив, що санкціонував передачу цих грошей для використання в Україні.

"Хоча це перша передача Сполученими Штатами конфіскованих російських коштів для відновлення України, вона не буде останньою", — сказав генеральний прокурор США.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомляв, що Україна працює над залученням заморожених російських активів, які охоплюють від 300 мільярдів доларів до 500 мільярдів доларів. Уряд веде переговори з партнерами щодо юридичного обґрунтування та практичного залучення коштів. За словами Шмигаля, відновлюватимуть насамперед енергетичну й критичну інфраструктури, житло, економіку та гуманітарне розмінування. Оцінені збитки та потреби у відновленні не містять дані про втрати на окупованих територіях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 10.05.2023 23:15