В Україні з вересня змінюються правила виїзду за кордон для пасажирського транспорту

Правила виїзду за кордон для пасажирського транспорту України буде змінено вже 1 вересняТак, якщо у пасажирському транспортному засобі не буде визначений клас екологічності або зазначений клас екологічності Євро-1, подати заявку на перетин кордону буде неможливо.

Про це повідомили у прес-службі "Укртрансбезпеки".

Зазначається, що до 1 вересня включно необхідно оновити дані щодо класу екологічності (ЄВРО) в тих автомобілях у відомостях яких не вказано клас екологічності або вказано клас екологічності Євро-1.

"Протерміновані документи не прийматимуться", — йдеться у повідомленні.

Проте, якщо у свідоцтві про реєстрацію є відмітка класу екологічності, у такому разі сертифікат надавати не потрібно.

У прес-службі компанії додали, що з вересня до заяви на отримання ліцензії, крім документів, передбачених статтею 11 закону "Про ліцензування видів господарської діяльності", необхідно також додавати такі підтвердні документи:

  • відомості про власні, орендовані, надані ліцензіату в кредит або лізинг транспортні засоби;
  • завірені заявником копії свідоцтв про реєстрацію транспортного засобу та тимчасових реєстраційних талонів, якщо передбачено їх оформлення.

Нагадаємо, на початку червня Кабінет міністрів змінив умови виїзду дітей за кордон. Нотаріально завірені довіреності на білому папері на виїзд дитини за кордон у супроводі третіх осіб, видані після 23 травня, втратили свою дійсність.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 26.08.2023 02:17