Фото: Freepik

В Україні заборонили продаж салютів та феєрверків, проте є виняток

Верховна Рада ухвалила закон про заборону використання та обіг піротехнікиПід повну заборону потрапили феєрверки F2,3,4, які мають найбільший шумовий ефект. За це рішення проголосували 290 народних депутатів.

Про це повідомили в прес-службі Верховної Ради.

Заборона не стосуватиметься феєрверків класу F1, які мають дуже низький рівень небезпеки та незначний рівень шуму (наприклад, сценічна піротехніка), що не перевищує 60 дБ. Проте особам, які не досягли 16 років, продаж такої піротехніки заборонений.

Продаж сценічних піротехнічних виробів класу Т1, інших піротехнічних виробів класу P1 дозволяється лише особам, які досягли 18 років, а піротехніки класу Т2 та P2 — лише особам зі спеціальною підготовкою.

Законом також встановлюється, що при поводженні з тваринами під час проведення спортивних, видовищних заходів, відео- та фотозйомок не допускається заподіяння їм травмувань, болю, знівечення, їх загибель, зокрема і внаслідок використання піротехнічних виробів.

Закон набере чинності через шість місяців з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, використання піротехніки на час воєнного стану в Україні — під суворою забороною. Попри це, наприкінці березня у Святошинському районі столиці місцевий житель запустив салют. Свій вчинок він пояснив бажанням привітати друга із днем народження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.04.2023 17:14