Фото: соцмережі

В Україні запрацювала гаряча лінія для психологічної підтримки постраждалих від війни

В Україні розпочала роботу гаряча лінія для психологічної підтримки постраждалих від війни. Створенням лінії займалася Національна асоціація психологічної допомоги.

Про це повідомила прес-служба Міністерства з питань реінтеграції окупованих територій України.

Зазначається, що наразі лінія працює у двох форматах через аудіо та відеозв’язок. Психологи лінії — кваліфіковані спеціалісти, які пройшли спеціальне навчання з кризових психологічних інтервенцій та травмотерапії.

"Вони мають відповідний досвід роботи та дотримуються етичних стандартів. Звернення цілком конфіденційні. У разі необхідності спеціалісти лінії скеровуватимуть до фахівців суміжних спеціальностей", — йдеться у повідомленні.

Номер телефону гарячої лінії для психологічної підтримки — 0-800-100-102.

Допомога також надається українцям, які перебувають у інших країнах світу. Ознайомитися з міжнародними гарячими лініями можна за посиланням.

Нагадаємо, раніше Міністерство внутрішніх справ запустило гарячу лінію для родичів полонених, безвісти зниклих й загиблих українських військових. Під час дзвінка можна: надати інформацію про своїх рідних, отримати психологічну допомогу, отримати роз’яснення щодо прав, які мають рідні військовополонених, зниклих безвісти й загиблих військових.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.08.2023 11:54