Фото: "Укргазвидобування"

В Україні запрацювала нова потужна газова свердловина, яку пробурили за 105 днів

"Укргазвидобування" пробурило нову експлуатаційну свердловину глибиною 3 885 метрів на старому родовищі. Очікується, що вона забезпечить високий дебіт близько 400 тисяч кубометрів газу на добу.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Зазначається, що ідея буріння цієї свердловини належить молодій команді розробників УкрНДІгазу, які оцінили залишковий потенціал цього родовища, вдало визначили ділянку для її закладання та довели високу перспективність буріння в цій зоні.

Відомо, що нову свердловину вдалося пробурити за 105 днів, що майже на 30% швидше, ніж передбачено проектом.

"Під час буріння свердловини буровики встановили добовий рекорд проходки однією бригадою за 24 години вони пробурили 905 метрів!"  наголосили в "Укргазвидобуванні".

За словами т.в.о. генерального директора Укргазвидобування Олега Толмачева, під час роботи над цією свердловиною всі філії спрацювали злагоджено та як єдина команда.

"За рахунок оптимізації демонтування основного бурового обладнання, дострокового проведення підготовчих робіт, що, своєю чергою, пришвидшило облаштування свердловини промисловими комунікаціями, свердловину ввели в експлуатацію на кілька днів раніше проектного терміну з високим дебітом", прокоментував Толмачев.

Нагадаємо, днями прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна не планує продовжувати контракт з Росією щодо транзиту газу. Проте держава готова розглянути варіанти постачання блакитного палива до Європи через свою газотранспортну систему за ініціативи країн Європейського Союзу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 06.03.2024 16:41