Фото: 24 канал

Українці можуть забронювати номерний знак для авто: як скористатися новою послугою

Відтепер українці зможуть обирати та бронювати бажаний номерний знак для автомобіля. Сервіс запрацював в Електронному кабінеті водія 7 серпня.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

"Запрацювала нова сервісна послуга, яка дозволяє громадянам обирати і бронювати бажаний номерний знак для авто. Замовити послугу можливо за типом транспортного засобу", — пояснив міністр.

За його словами, на один транспортний засіб людина може замовити і отримати один номерний знак. Скористатися такою послугою можна через Електронний кабінет водія.

"Бронювання діє протягом 10 календарних днів. Після завершення цього терміну замовлення скасовується автоматично", — додав Ігор Клименко.

Нагадаємо, в Україні змінюються правила видачі водійського посвідчення. Невдовзі можна буде самостійно готуватись до складання теоретичного іспиту. Крім того, запроваджується адміністративна відповідальність у сфері підготовки та допуску водіїв до керування транспортними засобами.

Зміни, що стосуються адміністративної відповідальності за порушення порядку приймання іспитів та підготовки й підвищення кваліфікації водіїв, порушення порядку державної акредитації навчальних закладів набули чинності уже, а зміни, що стосуються самопідготовки набудуть чинності з 29 жовтня 2023 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 08.08.2023 10:48