Фото: TrueUA

В Україні запровадять третю платіжку за газ: за що доведеться платити

В Україні запровадять третю платіжку за газ. Користувачі сплачуватимуть за технічне обслуговування мереж.

Про це повідомляє Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Комісія затвердила Типовий договір на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку та внесла відповідні зміни до Кодексу газорозподільних систем.

"Відповідно до внесених змін до Кодексу, оператори газорозподільних систем у місячний строк з дня набрання чинності цією постановою повинні забезпечити "приведення чинних договорів на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку у відповідність до Типового договору", — йдеться в повідомленні.

Незабаром люди почнуть отримувати платіжки з новою графою. Умовами передбачено, що плата за обслуговування внутрішньобудинкових мереж здійснюється замовником один раз на рік відповідно до складеної оператором ГРМ кошторисної вартості.

Наголошується, що оператори газорозподільних систем повинні проінформувати співвласників багатоквартирного будинку про укладення угоди за формою Типового договору "шляхом розміщення відповідної інформації в рахунках на оплату послуг розподілу природного газу в місяці, в якому укладено цей договір".

Зазначимо, що у грудні 2023 року ціни на газ для споживачів залишаться незмінними. Компанія "Нафтогаз", яка постачає блакитне паливо для 98% домогосподарств, встановила єдиний тариф з 1 травня 2023 року. Вартість газу за фіксованим тарифом становить 7,96 гривні за кубометр. Ця ціна для населення залишиться незмінною принаймні до 30 квітня 2024 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вперше в історії наша держава пройде майбутній опалювальний сезон, користуючись газом лише власного видобутку. Україна активно збільшує обсяги накопичення блакитного палива.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 10.12.2023 20:38