В Україні збираються дозволити вакцинацію від "ковіду" дітей від 5 років

14 СІЧНЯ 2022 13:25

В Україні збираються орієнтовно з квітня розглянути питання дозволу вакцинації від COVID-19 дітей від 5 років. Про це в інтерв'ю ВВС News Україна розповів заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Повідомляє TrueUA.

Головний санлікар каже, що досвід інших країн, де вже проводять такі щеплення, показує, що це безпечно. "Що завдяки щепленням від ковіду попереджають передчасну смертність, особливо на фоні важких соматичних захворювань. Попереджають спалахи в організованих колективах", - вказав він.

"Ми плануємо розглянути вакцинацію дітей від 5 років орієнтовно з квітня", - сказав Кузін.

При цьому, зі слів Кузіна, рекомендацій європейської технічної групи експертів щодо щеплення дітей від 5 років ще не було. "Тобто на рівні Європи таке питання не розглядали", - зазначив посадовець.

Також Кузін повідомив, що в Україні "вже вакцинували близько 140 тисяч дітей віком від 12 до 18 років".

"Частота несприятливих випадків після імунізації дітей не більша, ніж серед дорослих. Тобто нічого незвичного не зареєстровано", - додав він.

"Якщо дитина має супутні заварювання - онко, астма, серцево-судинні, то я б радив провести щеплення. Бо перебіг ковіду у такої дитини може бут важким. Якщо дитина здорова, то рішення буде залежати від того, наскільки часто ця дитина відвідує організовані колективи", - зауважив головний санлікар.

В Україні діти від 12 років можуть щепитися від COVID-19 вакциною Comirnaty від Pfizer/BioNTech за умови наявності в них усіх обов’язкових рутинних щеплень. Відповідні рекомендації розробила Національна технічна група експертів з імунопрофілактики та ухвалило МОЗ своїм наказом від 13 жовтня 2021 року.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: Стало відомо про стан дітей, які 12 січня потрапили в аварію у Харкові

Суспільство, 14.01.2022 13:25