Фото: Pixabay

В Україні жінок будуть безплатно навчати на водійок міських автобусів

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України та Представництво ООН Жінки в Україні домовились про реалізацію проекту із навчання жінок-водійок у сфері перевезень пасажирів автобусами. 

Про це повідомила прес-служба міністерства.

"Проект під назвою "Розширення професійного потенціалу жінок у сфері пасажирських перевезень" — це безоплатна програма для розвитку професійних навичок жінок. Фактично, це відповідь на дефіцит кадрів у сфері перевезень, спричинений повномасштабним вторгненням", — йдеться у повідомленні.

Наголошується, що дефіцит водіїв автобусів у регіонах становить близько 30%, або шість тисяч співробітників.

Відтак, у межах проекту передбачено навчання жінок для отримання кваліфікаційної карти водія (код 95). Це документ, що підтверджує професійну компетенцію водія автобуса за європейським стандартом.

"Мета пілотного проєкту — забезпечити перепідготовку та перекваліфікацію жінок-водійок у сфері міського та муніципального транспорту, а саме автобусів. Це перша ініціатива Міністерства спрямована як на подолання дефіциту кадрів, так і задля подолання стереотипів та упереджень щодо професій. За останніми даними, дефіцит водіїв автобусів у регіонах складає близько 30%, а це близько шести тисяч співробітників", — заявив заступник міністра інфраструктури Сергій Деркач.

Пілотний проект реалізовуватиме ГО "Фундація інституційного розвитку" за фінансової підтримки Швеції. Його погодили Представництво ООН Жінки в Україні та Мінінфраструктури.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що для стабільного відновлення та зростання економіки щорічно на 7% до 2030 року Україні бракує додаткових кадрів, адже через війну їх кількість стрімко знижується. Йдеться про 4,5 мільйона працівників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.07.2024 17:11