Колаж: TrueUA

В Україні зросло споживання електроенергії: обмеження будуть жорсткішими

У четвер, 11 липня, через аномальну спеку в Україні зростає споживання електроенергії. Тому обмеження діятимуть упродовж усієї доби, введено три та чотири черги відключень.

Про це повідомила прес-служба "Укренерго". Там зазначили, що температура перевищує +30 градусів, тож сьогодні на максимумі споживання на 7% перевищує аналогічний вчорашній показник, 10 липня.

"Тому обленерго застосовують обмеження споживання протягом усієї доби. З 16:00 до 23:00 — для компенсації дефіциту енергії в системі буде чотири черги відключень, в інші години — три черги", — попередили енергетики.

Вои також нагадали, що від початку року росіяни здійснили вісім масованих атак на енергосистему. Внаслідок цього країна втратила дев’ять ГВт виробничої потужності українських електростанцій.

"Така потужність дорівнює споживанню влітку в пікові години таких європейських країн як Нідерланди або Фінляндія, чи разом Словаччини та країн Балтії", — пояснили в "Укренерго".

Заява "Укренерго"

Джерело: "Укренерго"

Нагадаємо, вчора голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький зазначив, що нічна атака дронів на об’єкти на Заході України спричинила деякі пошкодження в енергетичній системі. Однак графіки відключень електроенергії поки що залишаться без змін.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.07.2024 11:22