Володимир Кудрицький. Джерело: "Медіацентр Україна"

Чи вплине нічний обстріл енергооб'єкта на Рівненщині на графік відключень світла: відповідь "Укренерго"

Нічна атака дронів на об’єкти на Заході України спричинила деякі пошкодження в енергетичній системі. Однак графіки відключень електроенергії поки що залишаться без змін.

У цьому запевнив голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький у коментарі в ефір національного телемарафону "Єдині новини".

За його словами, в усіх регіонах зараз ситуація однакова, крім прифронтових зон, де через постійні обстріли споживачі можуть перебувати без світла через пошкодження мереж.

"І це також стосується західного регіону, де буквально декілька годин тому росіяни здійснили доволі серйозну атаку на об’єкт "Укренерго". Але навіть попри пошкодження, яких завдали окупанти, ми не плануємо в західному регіоні змінювати якимось чином графік", — сказав він.

Володимир Кудрицький наголосив, що і в західних, і в південних, і в центральних, і в східних регіонах ситуація з енергоживленням приблизно однакова. Винятком є лише ті населені пункти, які розташовані близько до лінії фронту.

Як відомо, цієї ночі окупанти здійснили атаку безпілотниками на енергетичний об’єкт у Рівненській області. В окремих районах знеструмлювалися побутові та промислові споживачі. Енергетики зазначили, що енергоживлення всіх споживачів відновлено. Зараз тривають аварійно-відновлювальні роботи.

Нагадаємо, вчора прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що в Україні у другій половині липня мають завершити ремонтні роботи на деяких об'єктах генерації. Відповідно, після 20 липня можна розраховувати на покращення ситуації з енергетикою та відключеннями світла.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.07.2024 10:30