Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Споживання електроенергії зростає, можливе збільшення відключень світла в середу: нова заява "Укренерго"

У середу, 10 липня, обленерго застосовують обмеження споживання електроенергії протягом усієї доби. Це пов’язано зі зростанням її споживання в Україні. Воно відбувається через сильну спеку.

Про це повідомила прес-служба "Укренерго".

"За прогнозом, з 10:00 до 13:00 будуть діяти дві черги графіків відключень, в інші години доби — три черги", — йдеться в повідомленні.

За даними компанії, у вівторок, 9 липня, максимальне споживання на 5,4% перевищувало аналогічний показник понеділка.

"Коли за графіком повертається світло, будь ласка, ощадливо використовуйте електроенергію. Обмежте використання кондиціонерів та не вмикайте потужні електроприлади одночасно", — наголосили енергетики.

Вони також додали, що вночі росіяни здійснили чергову дронову атаку на об’єкт енергетичної інфраструктури на Рівненщині. Тривають роботи з ліквідації наслідків удару. Електропостачання споживачам, яке переривалось внаслідок атаки, відновлене за резервними схемами.

"Учора, з 20:00 до 22:00, для зменшення обсягу відключень "Укренерго" залучало аварійне постачання від енергосистем Польщі та Словаччини. Сьогодні у вечірні години також планується залучати аварійне постачання з європейських країн для компенсації частки дефіциту енергії в системі та підтримки резервів", — пояснили в "Укренерго".

Як відомо, споживачі кожної області поділені на шість черг, груп побутових споживачів та бізнесу, які споживають певну кількість мегават. Скільки черг засовувати у всіх регіонах одночасно, визначає Диспетчерський центр "Укренерго" для компенсації дефіциту енергії в системі. Яка тривалість черги, яку чергу відключати, визначають обленерго. В "Укренерго" пояснили, що одна черга графіків — чотири години відключень за добу, дві черги — вісім годин відключень за добу, три черги — 12 годин відключень за добу, чотири черги — понад 12 годин відключень за добу.

Нагадаємо, голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький підтвердив нічну атаку дронів на об’єкти на Заході України, яка спричинила деякі пошкодження в енергетичній системі, проте запевнив, що графіки відключень електроенергії поки що залишаться без змін.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.07.2024 11:11