Фото ілюстративне зі соцмереж

В українській розвідці розповіли, які процеси в Україні Кремль вважає особливо небезпечними для себе

Збереження Україною виходу до Чорного моря у Кремлі оцінюють як загрозу. Тож намагаються вигадати якийсь план, аби змінити ситуацію.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Військово-політичне керівництво держави-агресора планує подальші бойові та спеціальні дії у межах війни проти України. У Кремлі акцентують на скороченні фінансової допомоги для України з боку держав-партнерів", — йдеться в повідомленні.

Водночас, за словами українських розвідників, радники вождів терористичної Росії застерігають від думки, ніби західна допомога наступного року припиниться. Утвердження прозахідного вектора розвитку України та збереження виходу нашої держави до Чорного моря оцінюється Москвою як загроза, що в майбутньому може призвести до "гораздо больших проблем".

У ГУР додали, що тотальну огиду та зневагу до Росії в українському суспільстві московити характеризують як особливу небезпеку. Зокрема, в Росії вважають критичним для себе перехід російськомовних громадян України на рідну мову.

"Суспільний консенсус, який виник в Україні внаслідок повномасштабного російського вторгнення, є джерелом глибокої фрустрації вождів у Кремлі. Аби знову "привабити" колишніх прихильників Росії серед українців, московські "стратеги" наголошують на необхідності представити "образ будущєго для украінцев прі разних сценаріях "СВО", — продовжили українські розвідники.

Що саме мають на увазі в кремлі ― не уточнюють, але наголошують, що розв'язувати проблему всередині України на користь Росії можна тільки "кардинальной смєной еліт і сіловимі чісткамі".

"Водночас московити вважають, що довга війна в Україні під час нинішньої конфігурації глобальних сил може призвести до дестабілізації всередині самої Росії. Тож, схоже, 2024 року держава-агресор посилить репресивну внутрішню політику", — зробили висновок у Головному управлінні розвідки.

Інфографіка: Головне управління розвідки

Інфографіка: Головне управління розвідки

Нагадаємо, в Міністерстві оборони Великої Британії прогнозували, що впродовж 2023 року відбувається зростання щоденних втрат в особовому складі сил Росії у війні проти України. З такими темпами до 2025 року загальна цифра перетне позначку в 500 тисяч.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.12.2023 14:40