Володимир Зеленський. Фото: Офіс президента України

Зеленський розповів про ефективну роботу коридору в Чорному морі: скільки там пройшло вантажів

Під час вечірнього відеозвернення 28 грудня президент Володимир Зеленський повідомив хороші новини від силовиків щодо роботи з колаборантами. Глава держави також торкнувся питання щодо ситуації на фронті та ефективності роботи експортного коридору в Чорному морі.

Текст звернення з'явився на сайті президента.

"Селектор. Внутрішня ситуація. Ліквідація наслідків російських ударів. Зокрема, Херсон та Херсонщина, Запорізька область, інші регіони. Вдячний кожному рятувальнику, кожному лікарю, кожному поліціянту", — сказав президент.

Зеленський також заслухав доповіді МВС і СБУ та повідомив про хороші результати в захисті від колаборантів та навідників. 

Експортний коридор

"Робота нашого експортного коридору в Чорному морі: вже понад 12 мільйонів тонн вантажів. Особливо вагомі результати за грудень, і це відчувається на рівні всієї нашої економіки", — наголосив Зеленський.

Ситуація на фронті

Глава держави повідомив, що сьогодні були важливі доповіді щодо фронту.

"Харківщина, Донеччина, Запоріжжя, лівий берег Херсона. Стійкість зараз, сила зараз, результати зараз визначають, як мине ця зима повномасштабної війни та що будемо очікувати від наступного року", — додав Зеленський.

Нагадаємо, під час відеозвернення 27 грудня президент Зеленський розповів подробиці зустрічі з керівниками українських оборонних компаній. Глава держави також відзначив серйозні напрацювання із союзниками щодо забезпечення України зброєю.

Раніше повідомлялось, що 28 грудня, Володимир Зеленський підписав закон про криміналізацію контрабанди підакцизних товарів. Прийняття даного законопроекту є вимогою макрофінансової допомоги від ЄС на 1,5 мільярда євро. Закон набирає чинності 1 січня 2024 року, проте стаття "Контрабанда товарів" почне діяти з 1 липня 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.12.2023 20:20