Фото: Олег Ніколенко. Джерело – Медіацентр

В українському МЗС зробили рішучу заяву про внутрішню політику Польщі

У ЗМІ Польщі активно поширюються коментарі кореспондентки польського телебачення ТVP в Брюсселі про нібито обіцянку Німеччини та Франції забезпечити Україні швидкий вступ до Євросоюзу в обмін на "повалення" нинішнього уряду Польщі. Ця інформація не відповідає дійсності.

Таку заяву зробив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, наголосивши, що Україна високо цінує підтримку Польщі у відбитті російської агресії.

"Зазначена інформація не відповідає дійсності. Категорично відкидаємо такі інсинуації. Українська сторона жодних таких пропозицій не отримувала, намірів втручатися у внутрішні справи Польщі не мала і не має", — сказав він.

Ніколенко також наголосив, що Україна відчуває підтримку нашого шляху до членства в ЄС і НАТО. 

"Глибоко вдячні полякам, які проявляють солідарність із українцями. «Останнім проявом чого стало вручення президентом України державних нагород громадянам Польщі: журналістці Б’янці Залевській та медику-волонтеру Даміану Дуді. Переконані в безрезультатності зусиль вбити клин у високий рівень поваги та співпраці наших народів", — зауважив Ніколенко.

Речник МЗС закликав польських партнерів не піддаватися на спроби провокацій, працювати разом задля ефективної протидії спільним викликам.

Нагадаємо, 20 вересня прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що Польща більше не передає зброї Україні. Країна сама здійснює масштабне озброєння і модернізацію своєї армії. 

У Єврокомісії відреагували на заяву польського прем'єра Матеуша Моравецького про постачання зброї Україні. Там наголосили, що їхня позиція щодо війни в Україні не змінилася.

Згодом польський президент Анджей Дуда пояснив висловлювання Моравецького. Він запевнив, що контракти про польське озброєння, які Польща підписала з Україною — приміром, про постачання самохідних артилерійських установок Krab — виконуватись будуть.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.09.2023 23:09