Фото: Дмитро Лубінець

В Україну повернули ще двох викрадених Росією дітей

В Україну вдалося повернути ще двох дітей, яких незаконно утримувала Росія. Дев’ятирічна дівчинка та шістнадцятирічний хлопець тепер перебувають разом із родиною.

Про це пише уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець в Telegram.

Омбудсмен закликав родичів та опікунів, чиї діти перебувають на території РФ чи тимчасово окупованій території, звертатися в Офіс Уповноваженого на гарячу лінію.

"Додому вдалося повернути двох українських дітей. Звернення про необхідність повернення дітей з тимчасово окупованої території України надійшло від жінки, яка раніше перебувала у російському полоні", — написав Лубінець.

Нагадаємо, окупанти намагалися передати на всиновлення викрадених українських дітей в російські сім'ї. Вони брехали дітям, що батьки-українці від них відмовилися.

Також відомо, що у середу, 22 березня, Росія повернула в Україну викрадених ще сімнадцять дітей. Їх окупанти депортували з Херсонської та Харківської областей бойових дій.

17 березня Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт диктатора Володимира Путіна та уповноваженого президента Росії з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Їх підозрюють у викраденні українських дітей

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 23.03.2023 22:50