Фото: Метте Фредеріксен. Джерело: Офіс президента України

В Україну з неанонсованим візитом прибула прем’єрка Данії й виступила у Раді (фото)

У середу, 6 вересня, до Києва з візитом прибула прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен. Вона виступила перед депутатами Верховної Ради України.

Про це повідомив народний депутат України Ярослав Железняк у Telegram.

"У Парламенті виступає премʼєр-міністр Данії Метте Фредеріксен", — написав він.

Інші подробиці її візиту не розкриваються. Ймовірно, з міркувань безпеки, інформацію про візит Метте Фредеріксен анонсували раніше.

TV2 повідомив, що перед приїздом до Києва Фредеріксен відвідала церкву у Бучі, де зараз розміщена фотовиставка воєнних злочинів російських військових, скоєних у цьому місті під час окупації.

Премʼєр-міністерка Данії перед візитом у Раду також побувала на Михайлівській площі. Про це свідчить вінок з прапором цієї країни біля стіни памʼяті полеглих захисників України.

прем'єр Данії

Фото: "Украина сейчас"

У серпні Данія повідомила, що розпочала навчання восьми українських пілотів на F-16. Українські пілоти тренуватимуться на данській авіабазі у Скрідструпі разом із 65 українськими військовослужбовцями, які пройдуть навчання з технічного обслуговування F-16.

Перед цим Данія пообіцяла передати Україні 19 американських винищувачів F-16, перші шість із них — до Нового року.

Нагадаємо, що Україна знову стане найбільшою країною-одержувачем допомоги від Данії. Міністр у справах міжнародного розвитку Данії Ден Йоргенсен заявив, що законом про фінанси 2024 року уряд планує підвищити ліміт з 1,2 мільярда данських крон до 1,5 мільярда данських крон. Таким чином допомога Данії збільшиться на 43,5 мільйона доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.09.2023 12:54