Фото: dia.dp.gov.ua

Данія готує додаткову допомогу Україні на 2024 рік: названо суму

Україна знову стане найбільшою країною-одержувачем допомоги від Данії. Союзники збільшать її обсяг з метою розвитку нашої держави.

Таку заяву зробив міністр у справах міжнародного розвитку Данії Ден Йоргенсен, пише сайт МЗС країни. Він наголосив, що законом про фінанси 2024 року уряд планує підвищити ліміт з 1,2 мільярда данських крон до 1,5 мільярда данських крон. Таким чином допомога Данії збільшиться на 43,5 мільйона доларів.

"Основним пріоритетом уряду є допомога Україні та українському населенню. Саме тому цього року ми знову виділяємо рекордну суму на цивільні зусилля, щоб ми могли продовжити важливу підтримку та допомогу в подоланні важких наслідків війни", — наголосив міністр.

За словами Йоргенсена, реконструкція України буде тривалою, а потреби величезні.

Нагадаємо, 30 серпня головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний провів конструктивну телефонну розмову з начальником штабу оборони Королівства Данія генералом Флеммінгом Лентфером. Головною темою розмови стало навчання українських пілотів та інженерів на винищувачах F-16, яке триває у цій державі.

Раніше США виділили додатковий пакет військової допомоги Україні на суму 250 мільйонів доларів. До нього, зокрема, увійдуть боєприпаси для Сил оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.09.2023 20:47