Колаж: TrueUA

В "Укренерго" розповіли, коли покращиться ситуація з відключеннями світла

У серпні деякі енергетичні об'єкти повернуться до роботи після планових ремонтів. Тому наступного місяця відключень електроенергії стане менше, або ж вони будуть менш тривалими.

Таку заяву зробила речниця "Укренерго" Марія Цатурян в коментарі для Obozrevatel.

За її словами, важливою умовою зменшення тривалості відключень світла є відсутність ворожих обстрілів української енергосистеми.

"В серпні має трохи зменшитися обсяг обмежень. Це пов'язано з тим, що деякі об'єкти енергетичні повернуться в роботу після планових ремонтів. Звісно, якщо не буде нових російських ударів", — пояснила речниця "Укренерго".

Посадовиця нагадала, що "наразі внаслідок обстрілів теплових та гідроелектростанцій українська енергосистема втратила понад дев'ять ГВт виробничих потужностей".

Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що приблизно після 20 липня в Україні має покращитися ситуація в енергетиці. На теперішній момент триває її децентралізація енергетики.

Нагадаємо, декілька днів тому учасники дискусії "Енергетична стійкість України в умовах тотальної війни", яка відбулася в Українському кризовому медіацентрі, заявили, що український бізнес і деякі активні громади запроваджують малу генерацію, яка покращить їхню енергостійкість взимку. І це варто наслідування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 15.07.2024 20:33