Фото ілюстративне. Джерело: ДСНС

В уряді розповіли, скільки Пунктів незламності вже працюють в Україні

В Україні запрацювало майже 11 тисяч Пунктів незламності. За інформацією обласних військових адміністрацій, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Нацполіції й "Укрзалізниці" вже діють 10 945 пунктів на території всієї України. Крім того, створені та готові до відкриття — ще 2 356.

Про це повідомила прес-служба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

"У регіонах триває активна робота з підготовки до зими. Одним із важливих питань такої підготовки є забезпечення безперебійної роботи Пунктів незламності в осінньо-зимовий період. Враховуючи можливі загрози, громади мають бути готові до реагування на довготривалі виклики", — зазначив віце-прем’єр-міністр із відновлення, міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

З кінця жовтня в застосунку "Дія" стала доступна карта Пунктів незламності. За картою можна знайти дорогу до найближчого пункту та перевірити наявність послуг у ньому.

Під час пошуку Пункту незламності важливо обрати область, де перебуває користувач, і завантажити мапу. Це забезпечить доступність до інформації та мапи навіть в умовах блекаутів, відсутності світла або інтернету. Також у додатку можна встановити фільтр і знайти локацію з необхідними опціями — пандус, інтернет, мобільний зв'язок, генератор тощо. На мапі з’являться лише ті пункти, де ці опції доступні.

"За інформацією з регіонів, станом на середину листопада вже створено 13 301 Пункт незламності. Це майже на 1 200 більше від запланованої розрахункової кількості", — зазначили в міністерстві.

Інфографіка: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури

Інфографіка: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури

Нагадаємо, у середині жовтня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зазначав, що у всіх Пунктах незламності мають бути генератори, паливо, Starlink і засоби опалення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.11.2023 16:13