Фото: РНБО

В які моменти Росія посилює інформаційні атаки: Данілов вказав на цікаві тенденції

На думку секретаря Ради національної безпеки та оборони Олексія Данілова, росіяни розпочинають розмови щодо застосування ядерної зброї на тлі погіршення ситуації на фронті. Це фірмовий стиль спілкування Володимира Путіна.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив секретар РНБО Олексій Данілов.

За словами посадовця, для ядерних погроз Кремль використовує найрізноманітніші майданчики та спікерів як іноземних, так і власних, як відкритих союзників, так і латентних сателітів у медіа, політиці та бізнесі. 

"В максимальну фазу активності виходять дезінформаційні кампанії про "неминучість поразки України", про "слабкість і некомпетентність української влади", про "невідворотність територіальних втрат" і, як підсумок, — "необхідність проведення мирних переговорів на російських умовах", — написав Данілов.

Секретар РНБО запевнив, що "пропаганда страху" до цього часу вважається Кремлем найефективнішим інструментом впливу в реалізації агресивних зовнішньополітичних стратегій. 

"Прийом, який дотепер в цілому давав можливість Заходу впливати на систему прийняття рішень щодо підтримки України. Але ці "дози" страху слабшають залежно від того, як світ усвідомлює, з ким він дійсно має справу. Бо тому, хто народився на російських задвірках, не дано розмовляти мовою аргументів і логіки, воно розуміє виключно метод зуботичини", — йдеться у заяві Данілова.

Він підкреслив, що неможливо допустити створення прецеденту ядерного шантажу, прикриваючись яким відчиняються двері до абсолютно необмежених територіальних загарбань. 

"Тому на ядерні загрози Росії мають бути колективні дії з підготовки до покарання і локалізації потенційного агресора. І тому маємо обережний оптимізм, що цей процес із запізненням, але розпочався", — резюмував Олексій Данілов.

Цікаво, що російський диктатор Володимир Путін неодноразово погрожував Україні та західним країнам ядерною зброєю. Крім того, Росія перемістила свою ядерну зброю у Білорусь. Але скористатися нею самопроголошений президент Олександр Лукашенко самостійно не зможе.

Як раніше зазначало американське видання CNN, США наприкінці 2022 року готувалися до ядерного удару Росії по Україні. При цьому у Вашингтоні опиралися на деяку розвідувальну інформацію.

Нагадаємо, що Вашингтон стежить за ситуацією, яка склалася навколо випробувань Російською Федерацією міжконтинентальної балістичної ракети "Ярс". Її навчально-бойовий запуск провели на випробувальному космодромі Плесецьк на початку березня.

Згодом з'явилась інформація, що Сполученні Штати готували відповідь, якби Росія застосувала проти України ядерну зброю. Однак вона була би "неядерною".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.03.2024 14:41