Фото: Вікіпедія

РФ випробовує ядерну ракету "Ярс": у Пентагоні відреагували

Вашингтон стежить за ситуацією, яка склалась навколо випробувань Російською Федерацією міжконтинентальної балістичної ракети "Ярс". Її навчально-бойовий запуск був проведений на випробувальному космодромі Плесецьк.

Про це повідомляє пропагандистський ТАСС з посиланням на представника Пентагона.

"Так, Росія повідомила США (про запуск ракети, — ред.) через Центр зменшення ядерної небезпеки. Ми продовжуватимемо стежити за ситуацією", — йдеться у заяві представника американського оборонного відомства.

Раніше повідомлялось, що 1 березня міноборони країни-агресорки РФ заявляло про навчально-бойовий запуск ракети комплексу "Ярс". Його метою, як зазначається, було підтвердження тактико-технічних та льотних характеристик комплексу.

Що відомо про "Ярс"

"Ярс" — російський стратегічний ракетний комплекс із твердопаливною міжконтинентальною балістичною ракетою мобільного та шахтного базування. Він є модифікацією ракети комплексу "Тополь-М".

Нагадаємо, в одній із північнокорейських балістичних ракет, яку окупанти випустили по Україні у січні, виявили сотні компонентів із європейських та американських компаній. Такі висновки зробили фахівці британської організації Conflict Armament Research.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 02.03.2024 10:59