Вартість золота встановила історичний рекорд

Вартість золота у понеділок, 4 грудня, встановила новий історичний рекорд. Ціна перевищила 2100 доларів за тройську унцію.

Про це повідомляє CNBC. 

Так, ціни на золото можуть досягти нових максимумів у 2024 році. На ціну впливає геополітична невизначеність, ймовірне ослаблення долара США і можливе зниження процентних ставок.

Відомо, що ціни на цей дорогоцінний метал зростають вже два місяці поспіль. На думку аналітиків, інтерес до золота зріс на тлі війни між Ізраїлем та ХАМАС. 

"Очікуване зниження курсу долара США і процентних ставок протягом 2024 року є ключовими позитивними факторами для золота", — заявив керівник відділу ринкової стратегії, глобальної економіки та досліджень ринків UOB Хенг Кун Хау.

За його прогнозами, до кінця 2024 року ціни на золото можуть сягнути до 2,2 тисячі доларів США. Інший аналітик також налаштований оптимістично щодо перспектив злитків.

"Цього разу, порівняно з 2011 роком, у золота просто менше кредитного важеля. Якщо брати ціни на рівні 2100 доларів і ставити на меті 2200 доларів за унцію", — підкреслив керівник металургійної стратегії компанії MKS PAMP Нікі Шилз, який торгує дорогоцінними металами.

Згідно з даними LSEG, 1 грудня ціни на золото сягнули позначки 2 075,09 доларів, перевищивши внутрішньоденний рекорд у 2 072,5 долара, який зафіксований 7 серпня 2020 року.

Нагадаємо, Національний банк України підвищив курс долара на міжбанку. Валюта йде вгору після скасування обмежень на готівковому ринку. Станом на 4 грудня регулятор встановив курс гривні до долара на рівні 36,46 гривні за один долар, тобто гривня послабилася на дев'ять копійок.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 04.12.2023 15:20