Фото: censor.net

Вбивця 11-річної Дарини Лук’яненко Тарасов утік з колонії: що відомо

Вбивця 11-річної Даші Лук'яненко Микола Тарасов утік з колонії. Злочинець відбував 15-річний термін у в'язниці обласного центру Херсона.

Першим про це повідомив колишній радник очільника Головного управління Національної поліції України в Одеській області Руслан Форостяк.

"30 відсотків ув’язнених, які втекли — впіймали, хтось повернувся сам, хтось здався. Стосовно тих, хто був засуджений за особливо тяжкі злочини, є різна інформація. Є дані, що їх перевели на територію окупованого Криму або у РФ. Або в’язні, які залишились без охорони, втекли, скориставшись ситуацією", — каже він.

Також втечу Тарасова підтвердили в Департаменті з питань виконання кримінальних покарань.

"Засуджений Микола Тарасов відбував покарання в державній установі "Дар’ївська виправна колонія". Дана установа розташована на території територіальної громади, яка перебувала у тимчасовій окупації. Подальша деокупація територій Херсонської області призвела до відновлення контролю над діяльністю вищезазначеної установи. Однак, після відступу окупаційних військ Російської Федерації було виявлено відсутність в установі засуджених та осіб, узятих під варту, в тому числі їх облікових документів", — розповіли в Департаменті.

Втечу вбивці прокоментував і голова села Іванівка Віктор Лобач на Одещині, в якому Тарасов мешкав до затримання. Зокрема, він повідомив, що в рідне село той не повернувся.

"Про ситуацію з втечею я чув від адвоката, який захищав родину Лук’яненків. Є дані, що Тарасов втік, коли територію окупували росіяни. Скоріш за все, він втік до Криму і кудись далі. Ми думаємо, що йому немає сенсу перебувати на території України", — розповів він журналістам.

Вбивство Даші Лук’яненко

Даша Лук'яненко зникла 13 червня 2019 року в селі Іванівка Одеської області. Волонтери та поліція декілька днів шукали її, але знайшли мертвою 19 червня. Дашу вбили та скинули у вигрібну яму на території сусідського будинку. У цьому злочині зізнався 22-річний сусід сім'ї Лук'яненків Микола Тарасов.

У січні 2021 року Одеський суд засудив його до 15 років позбавлення волі за вбивство 11-річної дитини. Також чоловік зобов'язаний виплатити родині вбитої 800 тисяч гривень як компенсацію моральної та матеріальної шкоди. Прокурори заявили, що не згодні з вироком суду та вимагали довічного ув'язнення вбивці дівчинки.

Нагадаємо, 11 вересня Руслан Форостяк повідомляв, що російські окупанти під час окупації Херсона могли випустити вбивцю 11-річної Даші Лук'яненко Миколу Тарасова. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 14.09.2023 21:34