Фото: ДБР

Вдавав із себе волонтера та виїжджав за кордон: ДБР повідомило про підозру львівському митнику

Працівники Державного бюро розслідувань спільно зі Службою безпеки України викрили держінспектора відділу митного оформлення поста "Рава-Руська" Львівської митниці. Він підробляв документи для виїзду на закупівлі до Польщі

Про це повідомляє прес-служба відомства.

За даними слідства, під виглядом волонтера він неодноразово виїжджав за кордон у своїх приватних цілях, однак жодної волонтерської діяльності не проводив. Інспектор знайшов пособника, який підробив клопотання начальника райцентру комплектування та соцпідтримки Львова. У ньому йшлося, що митник нібито перевозитиме гуманітарну допомогу для потреб Збройних сил України. На підставі клопотання обласної військової адміністрації у квітні цього року видала 30-денний дозвіл на його виїзд за кордон. Завдяки цьому документу він двічі виїжджав до Польщі, однак жодної гуманітарної допомоги до України не доставляв.

Фото: ДБР

ДБР також повідомило, що у серпні правоохоронець знову вирішив поїхати за кордон. Цього разу звернувся до керівника однієї з благодійних організацій з проханням включити його та його товариша до переліку водіїв фонду, які мають право виїзду. Завдяки цьому дозволу правоохоронець ще тричі перетинав кордон і знову без гуманітарних вантажів.

Нагадаємо, речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко повідомив, що за час великої війни українці понад 800 разів пропонували прикордонникам хабарі, аби незаконно покинути країну. Загальна сума пропозицій становить приблизно три мільйони гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.11.2023 15:40