Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Вдень прогріватиме до +18°С: метеоролог потішив прогнозом погоди до кінця тижня

Найближчими днями в Україні погодні умови визначатиме антициклон. Очікується високий атмосферний тиск та майже повна відсутність опадів.

Таким прогнозом поділився кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич, пише Meteoprog.

Нічні показники температури повітря будуть досить низькими. Так, місцями стовпчики термометрів опустять нижче 0°С, проте вдень незначна хмарність дозволить повітрю прогріватися до комфортних показників. Температура повітря коливатиметься від +10°С до +17°С, що трохи вище за кліматичну норму.

"У багатьох регіонах країни можуть спостерігатися тумани, які є типовим явищем погоди для цієї пори року", — зауважив синоптик.

У четвер, 24 жовтня, на більшості території країни опадів не буде. Лише у Карпатах та на Прикарпатті вночі місцями можливі незначні дощі. Вітер північно-західного напрямку, швидкістю від п'яти до 10 метрів на секунду. Температура повітря вночі коливатиметься від +3°С до +8°С, а вдень від ​​+11°С до +16°С. Зокрема, у південних областях температура повітря місцями прогріється до +18°С.

У п'ятницю, 25 жовтня, очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер буде змінних напрямків, швидкістю від трьох до восьми метрів на секунду. Температура повітря вночі коливатиметься від +1°С до +6°С, а вдень від +11°С до +16°С.

У суботу, 26 жовтня, на всій території України опадів не прогнозується. Вночі та вранці місцями очікується туман. Вітер змінних напрямків, швидкістю від трьох до восьми метрів на секунду. Температура повітря вночі коливатиметься від +1°С до +6°С, а вдень від +11°С до +16°С.

У неділю, 27 жовтня, теж буде без опадів по всій території країни. Лише вдень та ввечері у західних областях очікуються незначні дощі. Вітер південного/південно-східного напрямку, швидкістю від п'яти до 10 метрів на секунду. Температура повітря вночі коливатиметься від +1°С до +6°С, а вдень від +11°С до +16°С.

Нагадаємо, минулого тижня у Карпатах на горі Піп Іван випав сніг. Температура повітря на вершині опустилась до позначки у -3°C. 30 вересня на цій горі вже випадав сніг — тоді температура повітря на вершині знизилася до -5°C.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 23.10.2024 21:07