Фото: Pixabay

Британія надасть Україні кредит на £2,26 млрд для підтримки оборони

Велика Британія надасть Україні кредит у розмірі 2,26 мільярда фунтів стерлінгів для підтримки обороноздатності країни. Позику буде погашено за рахунок доходів від заморожених активів Росії.

Про це повідомляється на сайті уряду Британії.

Як зауважив британський уряд, 2,26 мільярда фунтів стерлінгів — це внесок у програму G7 Extraordinary Revenue Acceleration (ERA) Loans to Ukraine, в рамках якої 50 мільярдів доларів від країн G7 буде надано Україні для її військових, бюджетних та відновлювальних потреб.

"Позика Великої Британії у розмірі 2,26 мільярда фунтів стерлінгів призначена для бюджетної підтримки військових витрат України, що дозволить українцям інвестувати в ключове обладнання для підтримки своїх зусиль проти Росії, таке як протиповітряна оборона, артилерія та техніка", — йдеться у повідомленні.

Наголошується, що кредит буде погашено шляхом прибутку від заморожених російських активів.

Міністерка фінансів Великої Британії Рейчел Рівз заявила, що підтримка України є в інтересах Сполученого Королівства, оскільки захист демократії і спільних цінностей зараз відбувається на українських полях бою.

"Наша підтримка України в їхній боротьбі за свободу від агресії Путіна є непохитною і триватиме стільки, скільки буде потрібно", — сказала міністерка фінансів Британії.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки планують також надати Україні до 20 мільярдів доларів. Ці кошти надійдуть у межах кредиту G7, який згодом погашатимуть коштом прибутку, отриманого від заморожених російських активів.в

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 22.10.2024 07:58