Фото ілюстративне. Джерело: "АрміяInform"

США нададуть Україні $20 млрд у межах допомоги G7 із заморожених активів Росії, — ЗМІ

Сполучені Штати Америки планують надати Україні до 20 мільярдів доларів. Ці кошти надійдуть у межах кредиту G7, який згодом погашатимуть коштом прибутку, отриманого від заморожених російських активів.

Таку інформацію оприлюднило авторитетне видання Financial Times. Журналісти зазначили, що переговори про кредит пришвидшуються, оскільки західні чиновники хочуть надати фінансування Києву до кінця року.

Це пов’язано з усвідомленнями того, що в разі перемоги кандидата в президенти Дональда Трампа на виборах у США допомогу Вашингтона Україні можуть припинити.

Країни "Великої сімки" вже декілька місяців ведуть переговори щодо структури кредиту в розмірі 50 мільярдів доларів, узгодженого в червні. При цьому донедавна очікувалося, що внесок Вашингтона виявиться меншим, ніж планувалося спочатку, оскільки Євросоюз не зміг гарантувати, що російські активи залишаться знерухомленими щонайменше на три роки.

Але в п'ятницю американські чиновники повідомили своїм колегам з G7, що Вашингтон надасть повну початкову суму, що складає приблизно 20 мільярдів доларів. За їхніми словами, це стане можливим, навіть якщо Європейському Союзу не вдасться переконати прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана зняти вето на продовження санкцій ЄС — це умова, на якій наполягає Вашингтон.

За словами двох анонімних співрозмовників журналістів Financial Tines, міністри фінансів G7, які зберуться у Вашингтоні 25 жовтня в кулуарах засідань Міжнародного валютного фонду та Світового банку, мають оприлюднити заяву з розподілом і структурою кредиту.

Нагадаємо, сьогодні французьке видання Le Monde оприлюднило інформацію, що частково зміна позиції США щодо запрошення України до НАТО може вплинути й на думку інших союзників Києва. Зараз Вашингтон більше не заперечуватиме проти запрошення України до Північноатлантичного альянсу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 19.10.2024 23:10