Джо Байден. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Часткова зміна позиції: США не заперечують проти запрошення України до НАТО, — ЗМІ

Частково зміна позиції Сполучених Штатів Америки щодо запрошення України до НАТО може вплинути й на думку інших союзників Києва. Зараз Вашингтон більше не заперечуватиме проти запрошення України до Північноатлантичного альянсу.

Таку інформацію оприлюднило французьке видання Le Monde. Журналісти зауважили, що президент США Джо Байден у пʼятницю в Берліні обговорив з лідерами Німеччини, Франції та Великої Британії План перемоги України.

Як з’ясували медійники, США, які разом з Німеччиною блокували кроки з приєднання України до НАТО, тепер принципово не заперечують проти простого запрошення Києва до Альянсу.

За словами анонімного європейського дипломата, який спілкувався з французькими журналістами, якщо на президентських виборах у США переможе кандидатка від Демократичної партії Камала Гарріс, можна припустити, що Джо Байден розпочне роботу над запрошенням України вже в перехідний період.

Декілька анонімних джерел Le Monde вважають, що зміна позиції Вашингтона може змінити й думку Берліну, який виступає проти включення України до НАТО.

Як відомо, вступ України до НАТО є однією з головних цілей зовнішньої політики країни, це питання активно розпочали обговорювати від початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну. Це є першим пунктом у Плані перемоги, який нещодавно презентував Володимир Зеленський.

Цього літа у Вашингтоні пройшов саміт НАТО, на якому Україна очікувала отримати офіційне запрошення на вступ до Альянсу, проте цього так і не сталося.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що міністри оборони країн G7 підтримали незворотний шлях України до повної євроатлантичної інтеграції. Йдеться також про повноцінне членство в НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.10.2024 20:19