Фото ілюстративне. Джерело: nato.int

НАТО може зменшити роль США в підтримці України, — ЗМІ

У НАТО розпочали підготовку до варіанту, що Сполучені Штати Америки відіграватимуть меншу роль у підтримці України у війні проти Росії. Особливо це може відчуватися після виборів президента.

Таку інформацію оприлюднив CNN. Журналісти посилаються на впливові джерела, які спілкувалися з ними на умовах анонімності.

"Ми не можемо очікувати, що США продовжуватимуть брати на себе непомірний тягар у підтримці України. Тому генеральний секретар хоче, щоби НАТО відігравала провідну роль у наданні безпекової допомоги, а не один союзник перекладав на себе цю роль", — заявив високопоставлений представник НАТО.

Він також зауважив, що Європа має зробити ще більший крок уперед у цьому плані для того, щоби протистояти російській агресії.

За даними видання, потенційна перемога Трампа поставила під сумнів майбутнє американської допомоги Україні. Минулого місяця колишній президент відмовився сказати, чи хоче він, щоб Україна виграла війну, та назвав українського президента Володимира Зеленського "комівояжером", якому "не варто було дозволяти розпочинати цю війну".

"Я дуже стурбований. Такої ж думки дотримується й багато моїх колег Оптимізм — це не те слово, яким я б описав ситуацію в Україні зараз", — сказав представник НАТО.

Нагадаємо, вчора високопоставлений представник адміністрації президента США Джо Байдена заявив, що члени Північноатлантичного альянсу наразі ведуть дискусію, чи запрошувати Україну до військово-політичного блоку. В НАТО немає спільного рішення щодо цього питання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.10.2024 21:16