Колаж ілюстративний зі соцмереж

"Велика трагедія": на Полтавщині оголосили триденну жалобу

Від середи, 4 вересня, в Полтавській області оголошують триденну жалобу в пам'ять про загиблих внаслідок сьогоднішнього рашистського удару по навчальному закладу Полтави.

Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Філіп Пронін.

"Велика трагедія для Полтавщини та всієї країни. Ворожий підступний удар відібрав 41 життя. Поранені понад 180 людей. Щирі співчуття рідним і близьким", — зазначив він.

За його словами, від завтра Полтавська область перебуватиме в триденній жалобі.

"Світла пам'ять усім загиблим. Ворог обов'язково має відповісти за всі злочини проти людяності", — підсумував Філіп Пронін.

Що відомо про обстріл Полтави

У вівторок, 3 вересня, російські терористи атакували двома балістичними ракетами Полтаву. Під час обстрілу ворог влучив по території Інституту звʼязку та сусідній лікарні, внаслідок чого зруйнував одну з будівель навчального закладу.

Зеленський доручив провести повне розслідування всіх обставин того, що сталось. Наразі до порятунку людей залучені всі необхідні служби.

У Міністерстві оборони України розповіли, що часовий проміжок між тривогою, а також прильотом балістичних ракет виявився настільки коротким, що застав людей в момент евакуації до бомбосховища. Вдалося врятувати 25 осіб, з яких 11 деблоковано з-під завалів. Пошукові роботи тривають.

Нагадаємо, сьогодні прес-служба компанії "Енергоатом" повідомила, що окупована російськими військами Запорізька атомна електростанція вкотре перебуває у зоні підвищеного ризику. Наразі вона з'єднана лише однією лінією електропередачі з енергосистемою України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.09.2024 15:49