Великобританія: консерватори йдуть у відрив

17 ЛИСТОПАДА 2019 13:08

Британські консерватори підходять до дострокових парламентських виборів з найвищим електоральним рейтингом з 2017-го. Про це свідчать дані останніх опублікованих соцопитувань.

Лідер партії, прем'єр-міністр Борис Джонсон, тим часом, запропонував виборцям угоду: він повідомив, що всі кандидати від консерваторів пообіцяли підтримати угоду про «BREXIT», а значить, за його словами, отримавши більшість, вони зможуть завершити підготовку до виходу з ЄС, повідомляє Euro News.

Згідно з цими ж соцопитуваннями, лейбористи значно відстають від консерваторів - різниця становить від 9 до 15%. Лідер партії Джеремі Корбін в своїй кампанії зосередився на питаннях внутрішньої політики. Він, зокрема, обіцяє захистити соціальний сектор від приватизації і змінити баланс податкової системи на користь менш забезпечених британців.

На третьому місці - ліберал-демократична партія, яка послідовно виступає проти «BREXIT». Вона, за даними соцопитувань, значно зміцнила свої позиції з виборів 2017, в основному на тлі суперечок про угоду з ЄС.

Політика, 17.11.2019 13:08