Фото: Facebook Ірина Верещук

Верещук відреагувала на інформацію ЗМІ щодо працевлаштування у Тернопільській ОВА

Віце-прем'єр-міністр Ірина Верещук не збирається очолювати Тернопільську обласну військову адміністрацію. Раніше цю інформацію розповсюдила низка засобів масової інформації.

Відповідне повідомлення Верещук оприлюднила у своєму Telegram-каналі. Вона назвала чутки "неправдою" і запевнила, що ніколи б не погодилась обійняти цю посаду.

"Сьогодні деякі ЗМІ написали, що я нібито збираюсь очолити Тернопільську ОВА. Доповідаю: по-перше, це неправда. По-друге, я б на це не погодилась. І моє керівництво про це чудово знає. P.S. І щоб двічі не писати: на жодну дипломатичну посаду теж не збираюсь", — йдеться у заяві Верещук.

Низка ЗМІ 20 квітня написали, що Ірина Верещук очолить Тернопільську військову обласну адміністрацію. Місце голови Тернопільської ОВА стало вільним після того, як наприкінці грудня 2023 року екс-глава адміністрації Володимир Труш покинув посаду.

За даними видання LB.ua Рада може відправити у відставку віце-прем'єр-міністра з відновлення Олександра Кубракова, віце-премʼєр-міністра з питань реінтеграції Ірину Верещук, міністра юстиції Дениса Малюську, міністра аграрної політики Миколу Сольського. А от звільнення Генпрокурора України Андрія Костіна, за інформацією джерел видання, поки під питанням.

Крім того, народний депутат від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко заявив, що "Мінкульт будуть розформовувати і кудись приєднувати". До того ж, за словами нардепа, парламент може ухвалити рішення про відставку міністра освіти Оксена Лісового.

Нагадаємо, 19 квітня Генеральним штабом Збройних сил України проведено ротаційні заходи щодо начальника Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня. Зокрема, ухвалено рішення щодо завершення відрядження та виключення із сил та засобів відповідного угруповання військ полковника Наталії Гуменюк.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.04.2024 14:54