Фото: "Вечірній Київ"

Верховна Рада зробила перший крок до повернення фінансової звітності партій

Верховна Рада України прийняла в першому читанні законопроект №9419-1 про відновлення фінансової звітності та державного контролю за фінансуванням політичних партій. Тепер партії впродовж 120 днів мають подати звіти про фінансову діяльність з 2020 року, коли зупинилось звітування через епідемію коронавірусу.

Відповідне рішення підтримав 291 народний депутат. Зазначається, що 90 днів відведено на подачу звітів про використання державних субвенцій партій.

У законопроекті враховані особливості звітування партій у період воєнного стану. Йдеться про те, що території шести областей України зазнали окупації і документи на цих територіях були або втрачені, або свідомо знищені керівниками партій. Однак неможливість подати повну інформацію про доходи та витрати, а також про майно, мають бути документально підтверджені.

Нагадаємо, у Верховній Раді хочуть змінити порядок звільнення міністрів. Народні депутати зареєстрували проект закону №9589, згідно з яким звільняти урядовців буде дозволено не лише за поданням Кабінету міністрів або президента, але й за поданням народних обранців — більш ніж половини від конституційного складу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 10.08.2023 15:20