Фото: Twitter Джо Байдена

Вибори президента США: відомо, коли Байден почне передвиборчу кампанію

Наступного тижня президент США Джо Байден офіційно оголосить про намір балотуватися на другий термін. Це може статися вже найближчого вівторка.

Про це повідомляє NBC News.

Офіційний графік початку кампанії на 2024 рік досі не узгоджено. Ймовірно, стартує вона 25 квітня — річницю оголошення Байденом кампанії на 2020 рік. Як і чотири роки тому, Байден представить свою кандидатуру за допомогою відеозвернення.

За інформацією джерел з Білого дому, чинний президент, швидше за все, дотримуватиметься практики інших чинних керівників, тобто перебування всередині або на території Білого дому та відмову від подорожей країною. Радники попереджають, що плани можуть змінюватись в залежності від ряду факторів.

Білий дім відмовився від коментарів.

"Що я скажу, так це те, що будь-яке оголошення чи будь-що пов'язане з 2024 роком точно не виходитиме звідси", — заявила в четвер прес-секретар Білого дому Карін Жан-П'єр, посилаючись на правила, які забороняють урядовим установам проводити агітаційну діяльність.

Вибори президента США повинні пройти 5 листопада 2024 року.

Нагадаємо, у виборах президента США у 2024 році офіційно візьме участь юрист Роберт Ф. Кеннеді-молодший. Він анонсував участь у виборах у бальному залі бостонського готелю Park Plaza.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.04.2023 10:59