Фото: Instagram Шевченка

Вибори президента Української асоціації футболу: Андрій Шевченко виявився єдиним кандидатом

На пост президента Української асоціації футболу претендує Андрій Шевченко. Легендарний футболіст став єдиним кандидатом на престижну посаду.

Про це повідомила прес-служба УАФ.

За даними Асоціації, кандидатуру Шевченка на посаду глави УАФ затвердили за підсумками засідання реєстраційної комісії організації. Вибори пройдуть 25 січня 2024 року на позачерговому Конгресі Української асоціації футболу.

"Робоча група дійшла висновку, що кандидатура Андрія Шевченка відповідає вимогам та критеріям, встановленим Статутом УАФ для кандидатів на обрання президентом. Також від кандидата отримана письмова згода на участь у виборах президента УАФ", — пише прес-служба УАФ.

Що відомо про Андрія Шевченка

Андрій Миколайович Шевченко — український футболіст, грав за київське "Динамо", "Мілан" та лондонський "Челсі". Протягом 2016—2021 років був головним тренером національної збірної України. Заслужений майстер спорту України, має звання Героя України. 

Також екс-тренер та футболіст збірної України є володарем "Золотого м'яча" і ставав найкращим нападником УЄФА у 2006 році. Після початку повномасштабної війни Шевченко став першим амбасадором фандрейзингової платформи United24. З того часу він брав участь в організації низки спортивних проектів, спрямованих на збір коштів та відновлення спортивної інфраструктури. Одним з останніх став благодійний матч, який пройшов між командами Шевченка та Зінченка у серпні.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленский призначив Андрія Шевченка своїм позаштатним радником.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 28.12.2023 15:49