Фото: Baza

Вибухи на Кримському мосту: у Росії заявили, що один проліт не підлягає відновленню

Віце-прем'єр Росії Марат Хуснуллін заявив, що один проліт автодорожньої частини Кримського мосту не підлягає відновленню після вибухів уночі в понеділок, 17 липня.

Про це повідомили пропагандистські ЗМІ.

За версією Хуснулліна, опори незаконно збудованого Росією мосту не пошкоджені та "в нормальному стані". Він також оголосив, що на одній залізничній колії буцімто "незначні пошкодження".

"За підсумком огляду опор встановлено, що в результаті теракту одна пролітна будова (у напрямку до Тамані) зруйнована повністю, не підлягає відновленню. Ще один проліт, в напрямку Керчі, пошкоджений, відбулося осьове зміщення на 70-80 сантиметрів, але в цілому він знаходиться на опорі. Будівельники-проектувальники проводять обстеження повноцінне, працюють водолази. За першими попередніми оглядами водолазів пошкодження опор немає. Це дуже хороша інформація, ми очікували найгіршого", — сказав Хуснуллін.

Крім того, окупаційна влада має намір частково відновити рух автомобільною частиною до кінця дня 17 липня, а двосторонній — однією гілкою — до 15 вересня.

Нагадаємо, уночі 17 липня на Кримському мосту пролунали щонайменше два вибухи. Ймовірно, пошкоджені декілька прольотів дорожнього полотна між опорами. Самопроголошений глава Криму Сергій Аксьонов заявив, що рух по Кримському мосту зупинено, а "надзвичайна подія" трапилася у районі 145-ої опори зі сторони Краснодарського краю. Повідомляють про двох загиблих та постраждалого.

На новини про "бавовну" на Керченській переправі відреагували в СБУ. Кажуть, що розкриють усі деталі атаки на Кримський міст, але зроблять це після перемоги України. Тим часом у Головному управлінні розвідки Кримський міст назвали "зайвою конструкцією".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.07.2023 21:35